Emanuelson wil Timber in Oranje-basis op EK: 'Dat kan een wapen zijn'

6 juni om 15:03
Laatste update: 6 juni om 15:06

Urby Emanuelson zou Memphis Depay op het EK als aanvallende middenvelder gebruiken. Tegenover VoetbalPrimeur vertelt hij dat hij Memphis op die manier meer vrijheid wil geven. Emanuelson zou Jurriën Timber daarnaast een plekje in het hart van de verdediging gunnen.

Als Emanuelson de bondscoach was, dan zou hij in een 5-3-2-systeem aantreden op het EK. De zeventienvoudig Oranje-international zou Timber centraal achterin opstellen, naast Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij. "Ik kies niet voor Timber omdat de anderen voetballend minder zijn, maar ik denk dat zijn manier van indribbelen en inschuiven een wapen kan zijn voor Oranje", beredeneert Emanuelson die keuze.

In zijn Oranje-opstelling heeft Emanuelson voor Memphis dus een verrassende rol als aanvallende middenvelder in gedachten. "Hij is toch wel een beetje de aanvalsleider van de ploeg. Ik zou hem de vrijheid geven om lekker te gaan en staan waar hij wil", legt Emanuelson uit. "Hij is iemand die graag vanaf de linkerkant speelt, dus daar heeft hij in dit systeem wel de vrijheid voor: hij kan in de gaten duiken. In deze opstelling is het de bedoeling dat hij Oranje op sleeptouw neemt."

Als je in de app zit, check dan onderstaande video!