Blind heeft 'wat als-gevoel' na Bayern-tijd: 'Niet kunnen laten zien wat ik kan'

Blind heeft 'wat als-gevoel' na Bayern-tijd: 'Niet kunnen laten zien wat ik kan'

29 maart - 11:34
89

Daley Blind vindt dat hij geen eerlijke kans heeft gekregen bij Bayern München. De linkspoot moest het voornamelijk doen met invalbeurten bij de Duitse topclub, maar desondanks heeft hij een goede tijd gehad in München.

"Je moet eerlijk zijn: ik heb niet zo veel gespeeld dat ik echt heb kunnen laten zien wat ik kan", begint Blind in gesprek met het Duitse Ran over zijn periode bij Bayern. "Dat was hun beslissing en het was aan mij de taak om die rol te aanvaarden. En dat heb ik ook gedaan. Ik heb elke training mijn best gedaan om het team te helpen. Uiteindelijk was het een geweldige ervaring."

Voor Blind was het 'geweldig' om samen te werken met trainers Julian Nagelsmann en Thomas Tuchel. Daarnaast vond de verdediger het prachtig om mee te maken hoe alles in zijn werk gaat bij een grote club als Bayern München. "Hoe spelers als Müller en Kimmich elke dag keihard werken om zichzelf te verbeteren en ook jezelf elke dag tot het beste pushen", legt Blind uit. "Het was een interessante tijd en iets bijzonders om een klein onderdeel van deze club te zijn geweest."

Blind volgt de ontwikkelingen omtrent Bayern nog altijd op de voet. Hij hoopt dat zijn oude club de Champions League kan winnen om het seizoen te redden. "Want ik denk dat het heel moeilijk zal zijn om Leverkusen in te halen gezien de voorsprong", is de Girona-verdediger realistisch. "Maar je moet er altijd in geloven, net als vorig jaar. Op de laatste speeldag kan er van alles gebeuren."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!