Simons na kritiek beschermd door Leipzig-trainer: 'Ik heb contact gehad met Xavi'

Simons na kritiek beschermd door Leipzig-trainer: 'Ik heb contact gehad met Xavi'

29 maart - 13:04
53

Marco Rose, trainer van RB Leipzig, neemt het naar aanleiding van de kritiek van Ronald Koeman op voor Xavi Simons. De bondscoach van het Nederlands elftal stelde na het duel met Schotland (4-0) dat de spelmaker teveel balverlies leed.

Simons was tijdens de interlandbreak het mikpunt van kritiek in de media. Daaropvolgend weigerde hij te Nederlandse pers te woord te staan. "Ik heb contact gehad met Xavi", zegt Rose in aanloop naar het duel met FSV Mainz 05 tegen het Duitse journaille. "Mijn advies was om naar de bondscoach te luisteren en dingen te accepteren. Maar we mogen de zaken in Leipzig ook een beetje anders zien."

Koeman stelde dat Simons zich op bepaalde fronten verder moet ontwikkelen. Dat is ook wat Rose hem heeft verteld. "Hij accepteert dat. Ik denk dat Xavi de laatste is die daar niet klaar voor is", aldus de Leipzig-trainer. "Hij is nooit tevreden, hij wil altijd meer. Hij is echt een prima jongen."

Rose heeft nog wel een advies voor Koeman. "Ik kan Nederland alleen maar adviseren om te proberen Xavi in een rol te plaatsen waarin hij zijn overduidelijke kwaliteiten kan laten zien."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!