De Boer snapt niets van Van Praag: 'Waarom zo sterk je punt maken?'

De Boer snapt niets van Van Praag: 'Waarom zo sterk je punt maken?'

15 april - 21:37
21

Ronald de Boer is niet te spreken over de gang van zaken bij Ajax, rond Alex Kroes en Michael van Praag. Volgens de oud-Ajacied had Van Praag samen met Kroes naar buiten moeten treden in een poging om gezamenlijk tot een oplossing te komen, zo geeft hij aan bij Rondo.

"Hij is bij wijze van spreken al anderhalf jaar de messias", doelt De Boer op Kroes. "Dat is ook wel logisch omdat Ajax helemaal in de put zit, dus bij iedereen met een beetje kwaliteiten denk je dat hij het op de rit gaat zetten. Dan is hij er eindelijk, en dan ga je zo met elkaar om. Ik weet niet waarom je zo sterk je punt wil maken als Michael (van Praag, red.) deed."

"Het lijkt wel alsof ze ruzie hebben", vervolgt de Boer. "Anders kom je toch naar buiten en zeg je: luister, er is iets gebeurd. Hij heeft een stommiteit begaan, maar we gaan kijken hoe we het kunnen oplossen. Het onderzoek loopt nog en dan gaan we verder kijken. Maar hij lag er direct uit. Het zal best zwart of wit zijn, en geen grijs gebied. Maar dan nog vind ik, als je zolang op iemand wacht en de intenties zijn niet om zichzelf te verrijken, dat je dan samen naar buiten moet komen. En dat is niet het geval. Dat vind ik een rare gang van zaken", besluit De Boer.