Genee voorziet vertrek bij Ajax: 'Grote clubs, hij heeft al één aanbieding gehad'

Genee voorziet vertrek bij Ajax: 'Grote clubs, hij heeft al één aanbieding gehad'

16 april - 09:22
127

Wilfred Genee meldt dat Kenneth Taylor bij veel grote clubs op het lijstje staat, waarvan er één zelfs concreet zou zijn. Bij Veronica Offside denkt men dat de Ajacied aan zijn laatste seizoen in Amsterdam bezig is.

"Taylor schijnt al door een aantal hele grote clubs gevolgd te zijn. Hij schijnt zelfs een aanbieding van één hele grote club te hebben gehad. Ik denk dat hij gewoon weggaat aan het einde van het seizoen. Hij doet het steeds beter en als je hem in een beter team zet, dan kan hij wel eens heel goed functioneren", begint Genee tijdens de uitzending. Het wordt echter niet duidelijk om welke club(s) het zou gaan. 

Tafelgast Andy van der Meijde sluit zich aan bij de woorden van Genee. "Dat denk ik ook. Ajax ging in de tweede helft (tegen FC Twente, red.) anders spelen, toen kwam hij meer op tien. Hij trok de kar. Hij was aanwezig, snel, en ook in de omschakeling vond ik hem goed. Eerder liep hij nog weleens rustig terug, nu werkte hij hard voor het team." Van der Meijde noemt Taylor bovendien een 'mentaal sterke' speler. 

Wim Kieft is daarentegen wat minder enthousiast over een eventuele stap voor Taylor en haalt daarbij het voorbeeld van zijn voorganger Ryan Gravenberch aan. "Hij gaat niet naar een grote club. We hebben het gezien met Gravenberch. Hij gaat naar Bayern München en dat begrijp ik. Je praat met de trainer en die zegt: 'ik heb allemaal ideeën met jou'. Bij Bayern denken ze, bij wijze van spreken dat ze er nog twintig hebben. Waarom zou het dan wel bij Liverpool lukken? Die denkwijze begrijp ik gewoon niet."