Vitesse komt met statement: 'Uitspelen seizoen niet meer in gevaar'

Vitesse komt met statement: 'Uitspelen seizoen niet meer in gevaar'

16 april - 20:04 Laatste update: 20:08
133

Het uitspelen van het seizoen is niet meer in gevaar voor Vitesse. Dat melden de Arnhemmers dinsdagavond, nadat er de afgelopen dagen en uren veel speculaties verschenen over het voortbestaan van de club.

Vitesse meldt dat de licentiecommissie verwacht binnen enkele werkdagen naar buiten te treden over haar besluitvoriming aangaande de Gelderse club. 'Alhoewel de club nog enorme uitdagingen heeft, kan het wel met enige zekerheid zeggen dat het uitspelen van het seizoen niet (meer) in gevaar is. Door onder andere het naar voren halen van verwachte inkomsten uit sponsorgelden en seizoenkaarten kunnen we het seizoen uitspelen', schrijft de Eredivisie-hekkensluiter.

Vitesse vreest al enige tijd voor het voortbestaan. De club hield dinsdag zowel een personeelsbijeenkomst als een bijeenkomst voor de businessclub, om de betrokkenen te informeren. "Licentiebehoud heeft de absolute prioriteit", zei interim-directeur Edwin Reijntjes al tegen de NOS. "Hiervoor moeten onder andere de aandelen met spoed weg bij onze huidige Russische eigenaar, Valeriy Oyf. Met Coley Parry is dit helaas niet gelukt. We zijn dus verplicht om naar alternatieven te kijken, ondanks de miljoenenschuld die dit ons oplevert."

Reijntjes sloot af met een duidelijke waarschuwing. "Veel mensen hebben nog steeds niet in de gaten hoe ernstig de situatie is." Het reddingsplan dat is ingediend bij de KNVB omvat onder meer een flinke sanering. Volgens de Gelderlander zal de begroting gehalveerd worden, van 26 miljoen euro naar 12 à 13 miljoen. Dat heeft overigens ook te maken met de verwachte degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Eerder werd al duidelijk dat Vitesse onder meer een WHOA-procedure overweegt, om schulden gedeeltelijk kwijt te laten schelden. Parry is met twaalf miljoen de grootste schuldeiser.