Nog een tegenslag voor Barça: UEFA deelt straf uit na 'racistisch gedrag' fans

Nog een tegenslag voor Barça: UEFA deelt straf uit na 'racistisch gedrag' fans

18 april - 16:17 Laatste update: 18:47
32

De UEFA heeft FC Barcelona gestraft voor het 'racistische gedrag' dat de fans hebben vertoond rondom het heenduel met Paris Saint-Germain. Daarnaast wordt ook het gooien van vuurwerk en het aanrichten van schade genoemd.

De fans hebben volgens de UEFA racitisch gedrag vertoond rondom het eerste duel tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de Champions League in Parijs. Daarnaast zou er vuurwerkzijn gegooid én schade zijn aangericht in het Parc des Princes. De Catalanen mogen voor het eerstvolgende duel in een UEFA-competitie geen tickets verkopen aan hun supporters voor een uitduel. Ook krijgt de Spaanse grootmacht een boete van 32.000 euro. Van de 32.000 euro is 25.000 euro voor het racistische gedrag, tweeduizend euro voor het afsteken van vuurwerk en vijfduizend euro voor het aanrichten van schade.

Wedden

Meer odds

Naast de straf en de boete moet FC Barcelona contact opnemen met PSG. De twee clubs moeten elkaar vinden in een akkoord over de schade die is aangericht. Dat contact ligt mogelijk gevoelig. De Catalanen werden dinsdag uitgeschakeld na een 1-4 zege van de Parijzenaren in Spanje.

Het is niet het eerste negatieve bericht rondom FC Barcelona. Voor, tijdens en na het duel sneerden voormalig Barça-coach Luis Enrique en Xavi Hernandez naar elkaar. Na het duel bleek het ook in de spelersgroep onrustig. Ronald Araujo en Ilkay Gündogan maken elkaar verwijten in de media na de uitschakeling in het miljardenbal.