KNVB verzamelt 25.000 meningen: bezoek aan dit Eredivisie-stadion scoort het beste

KNVB verzamelt 25.000 meningen: bezoek aan dit Eredivisie-stadion scoort het beste

18 april - 19:28 Laatste update: 19:32
85

Een bezoek aan De Adelaarshorst, de thuishaven van Go Ahead Eagles, is door stadionbezoekers in Nederland het best beoordeeld van alle Eredivisie-clubs. Dat blijkt na onderzoek van de KNVB, dat daarvoor ongeveer 25.000 meningen verzamelde. 

Go Ahead en haar Adelaarshorst krijgt een 8,3 als eindcijfer. Criteria als sfeer, veiligheid en gastvrijheid scoren allemaal een ruime voldoende. 'Het voelt als een familie, je wordt goed ontvangen en iedereen is heel goed met elkaar, ook steunt iedereen de club fantastisch', omschrijft een fan de ambiance in het onderkomen aan de fameuze Vetkampstraat. 

Wedden

Meer odds

Verder komt in het onderzoek naar voren dat een bezoek aan een wedstrijd in de Eredivisie, Azerion Vrouwen Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie gemiddeld met een 7,7 wordt beoordeeld. Ook is te lezen dat 83 procent van de stadiongangers zich 'bijna nooit' zorgen maakt om de veiligheid in de stadions. 

In de Azerion Vrouwen Eredivisie scoort een bezoekje aan PSV (8,6) het beste. In de Keuken Kampioen Divisie gaat men het liefst naar Leeuwarden, om SC Cambuur (7,8) aan het werk te zien.