Roda verspeelt dure punten, Dordrecht overtuigt, NAC verslikt zich in Den Bosch

19 april - 21:59 Laatste update: 22:01
120

Roda JC heeft vrijdagavond kostbare punten laten liggen in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Limburgers speelden thuis gelijk tegen De Graafschap. Succes was er wel voor FC Dordrecht, dat de druk op FC Groningen heeft opgevoerd. Bij het Brabantse onderonsje tussen FC Den Bosch en NAC Breda viel geen winnaar.

Roda JC - De Graafschap
Roda won de vijf voorgaande wedstrijden allemaal, en leek aanvankelijk ook niet al te veel moeite met De Graafschap te gaan hebben. De Limburgers hadden slechts vier minuten nodig om op voorsprong te komen. Middenvelder Enrique Peña Zauner zorgde voor de openingstreffer. Lang leek de formatie van trainer Bas Sibum er met de driepunter vandoor te gaan, tot het aanbreken van de 85e minuut, toen Maas Willemsen de bezoekers uit Doetinchem langszij schoot. Als Groningen zaterdagavond van SC Cambuur wint, is het verschil tussen de twee nog maar één punt.

FC Dordrecht - TOP Oss
Dordrecht heeft de ruime zege op NAC van vorige week een passend vervolg geven. Tegen TOP Oss was het kwaliteitsverschil al snel duidelijk. Dordrecht opende via Léa Seydoux na ruim twintig minuten de score. Mathis Suray verdubbelde die kort na rust. De zege kwam nog even in gevaar toen Delano Ladan de Brabantse aansluitingstreffer maakte, maar Korede Osundina bepaalde de eindstand op 3-1.

FC Den Bosch - NAC Breda
NAC had wat goed te maken in de Bossche Vliert, maar is daar vrijdagavond niet in geslaagd. Salah-Eddine Oulad M'Hand maakte de 1-0 in de eerste helft. Nog voor het rustsignaal draaide NAC de wedstrijd helemaal om. Tom Boeren en Boyd Lucassen maakte de gelijkmaker en de 1-2. Een zege was NAC niet gegund. Kacper Kostorz tekende ongeveer twintig minuten voor tijd voor de 2-2.