Situatie PSV gaat Hiddink aan het hart: Hoort niet op deze plek
'Maar ik heb de indruk dat de situatie van Cocu bij PSV stabiel is'

Situatie PSV gaat Hiddink aan het hart: "Hoort niet op deze plek"

08-02-2014 08:36
7

Guus Hiddink heeft besloten om PSV en Phillip Cocu op reguliere basis van hulp te voorzien. "De situatie gaat me aan het hart en daarom heb ik besloten te helpen", verklaart hij zijn inzet.

Hiddink gaat één keer per week als klankbord fungeren, zowel Cocu als de spelersgroep kan op hem af stappen. Een noodgreep wil de Achterhoeker het niet noemen. 'Natuurlijk zit PSV in een moeilijke periode. De club hoort niet op deze plek te staan', zegt hij in De Telegraaf.

'Maar Phillip is heel stabiel en ik heb ook de indruk dat zijn situatie bij PSV stabiel is', vervolgt Hiddink in zijn column. 'Mijn rol zal puur op de achtergrond zijn. Ik ga ook niet het trainingsveld op.'

Guus Geluk kijkt dit weekend 'natuurlijk' met veel aandacht naar het duel tussen PSV en FC Twente. 'Ik vind FC Twente de belangrijkste uitdager van Ajax. Wat ik goed vind, is dat die ploeg rust uitstraalt en ook de overtuiging dat de goal nog valt.'

'Vaak zie je, ook bij PSV, dat een hele kans wordt gedegradeerd tot een halve kans doordat met verwilderde ogen veel te onrustig wordt afgewerkt. Bij FC Twente zie je wel die rust in de afwerking en dat is een grote kwaliteit', aldus Hiddink.