Begeerde Türüc hoopt op FC Twente: Dat zou heel bijzonder zijn
"Van oud zeer is helemaal geen sprake meer"

Begeerde Türüc hoopt op FC Twente: "Dat zou heel bijzonder zijn"

18-02-2014 07:49
1

FC Twente mengt zich in de strijd om Deniz Türüc. Volgens Tubantia zien de Tukkers een uitstekende versterking voor het middenveld in de smaakmaker van Go Ahead Eagles. Er is echter concurrentie uit het buitenland.

Besiktas en Galatasaray zouden interesse hebben en zijn management claimt dat er uit Engeland en Duitsland eveneens belangstelling is getoond. FC Twente heeft desondanks goede hoop dat men Türüc komende zomer weet in te lijven.

De 21-jarige linkspoot is een oude bekende van de club uit Enschede, waar hij geboren is. Tot de A1 maakte de voetballer deel uit van de Tukkerse jeugdopleiding, maar daarna kreeg hij te horen dat er geen plek meer voor hem was.

"Maar van oud zeer is helemaal geen sprake meer", zegt Türüc in de regionale krant. "Ik had blijkbaar een omweg nodig om ergens te komen. De snelheid waarmee het is gegaan, heeft me wel verrast, maar ik ben er altijd van overtuigd geweest dat ik dit niveau aankan. Talent komt altijd bovendrijven en hard werken wordt vroeg of laat beloond."

Met zijn goede spel in Deventer heeft hij de belangstelling van Twente gewekt. "Ik heb zelf nog niets van Twente gehoord, maar als de interesse zich daadwerkelijk doorzet, zou dat heel bijzonder zijn."

"Twente is een grote club, die om de prijzen speelt. Bovendien is het de club uit mijn woonplaats en de club waar ik ben opgegroeid. Ik ken Twente als geen ander", besluit Türüc, die een contract tot medio 2016 heeft.