Binnenkort is alles achter de rug, deze zaak heeft me pijn gedaan en beschadigd
Italiaan wil naam zuiveren na verdenking van omkoping

"Binnenkort is alles achter de rug, deze zaak heeft me pijn gedaan en beschadigd"

16-04-2014 13:10

Oud-international Gennaro Gattuso is ervan overtuigd dat hij geen verdachte meer is in een omkopingszaak in het Italiaanse voetbal. Gattuso wordt verdacht van betrokkenheid bij het bewust manipuleren van wedstrijden.

 

"Ik heb een aantal dingen mogen uitleggen en binnenkort is alles achter de rug", liet de voormalige middenvelder van AC Milan na een bezoek aan de aanklager weten. "Deze zaak heeft me pijn gedaan en beschadigd."

Volgens Italiaanse media kende Gattuso de vier eerder aangehouden verdachten slechts vaag. De 36-jarige kwam in december in beeld bij de speurders, die onder meer huiszoeking deden. Aanklager Roberto Di Martino verklaarde onlangs al dat de rol van Gattuso in het omkoopschandaal, waarbij de resultaten van meer dan dertig Serie A-duels gemanipuleerd zouden zijn, slechts marginaal is geweest.

Eind december zei Gattuso al woest te zijn door de verdenking en de huiszoeking. "Ik ben hier heel kalm onder. Ik ga mijn naam zuiveren van alle verdenkingen. Ik wil geen littekens op mijn carrière hebben. Ik heb nog nooit van mijn leven gegokt."