Guingamp stunt en geeft AS Monaco rechtse directe in beker
Steenrijke topclub kan niets meer winnen

16-04-2014 23:42

De hoop op de Franse voetbaltitel is al zo goed als verdwenen, de belangrijkste nationale beker (Coupe de France) kan AS Monaco nu ook vergeten. De nummer twee van de ranglijst in Ligue 1 ging woensdagavond op bezoek bij En Avant Guingamp in de verlenging onderuit: 3-1. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord.

De miljoenenploeg uit het vorstendom, met Sergio Romero (ex-AZ) als keeper, kwam al na zes minuten op achterstand door een treffer van de Malinese spits Mustapha Yatabaré. De Bulgaar Dimitar Berbatov herstelde het evenwicht nog voor rust. Verder kwam Monaco niet, ook niet met invallers van het kaliber Emmanuel Rivière en Geoffrey Kondogbia.

Guingamp kwam in de 112e minuut opnieuw op voorsprong door de Turkse middenvelder Fatih Atik. Yatabaré sloot strafschoppen daarna definitief uit. In de finale is Stade Rennes, dat dinsdag dankzij onder anderen Ola Toivonen Angers uitschakelde (3-2), de tegenstander.