Wenger ergert zich aan willekeurig beleid: Op die fronten krijgt Arsenal nooit hulp
Fransman niet content met gang van zaken

Wenger ergert zich aan willekeurig beleid: "Op die fronten krijgt Arsenal nooit hulp"

17-04-2014 19:51

Arsenal-manager Arsène Wenger is niet tevreden over de handelswijze van de tv-maatschappijen en de Engelse Premier League. De Fransman stelt dat er sprake is van willekeurige belangen.

De wedstrijd tussen Hull City en Arsenal werd naar zondag verschoven in ruil met Chelsea - Sunderland. Op deze wijze kan het elftal van manager José Mourinho extra rust pakken in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Wenger heeft daar geen moeite mee, maar heeft moeite met de willekeur. "Op die fronten krijgt Arsenal nooit hulp. Nooit", vertelde de coach aan de London Evening Standard.

"Er is geen geschreven regel. Het is niet zozeer de Premier League, wel de tv-maatschappijen. Zij bepalen wie wanneer speelt en sommige clubs profiteren daar extra van. Arsenal hoort daar niet bij, wij hebben ook nooit geprobeerd om een beslissing van Sky of een ander bedrijf te beïnvloeden."

Wenger wil geen namen noemen. "Trek je eigen conclusies maar. Ik wil de objectiviteit van tv-maatschappijen niet ter discussie stellen, maar soms ogen beslissingen niet erg rationeel. Chelsea? Het is niet mijn probleem dat je zo denkt. Maak zelf maar een analyse tussen Chelsea, Liverpool, Arsenal, Manchester City, Manchester United en alle andere Champions League-deelnemers."