Je kunt beter op zoek naar een andere baan wanneer je Raiola niet kent
Zaakwaarnemer kraakt Italiaans voetbal en Duitse directeuren af

"Je kunt beter op zoek naar een andere baan wanneer je Raiola niet kent"

18-04-2014 19:33
2

Spelersmakelaar Mino Raiola heeft zich kritisch uitgelaten over het Italiaanse voetbal. In zijn optiek moeten de clubs meer investeren in stadions en jeugdopleidingen.

"Het voetbal is ontzettend krachtig. Er is zoveel mogelijk, maar kijk eens naar Italië. Zij verknoeien het", vertelde Raiola in een interview met 11Freunde. "Waarom investeert niemand in de infrastructuur of de stadions? Of in de jeugdopleidingen. Duitsland heeft me in dat opzicht geïmponeerd. Zij hebben de perfecte organisatie, een masterplan, geïmplementeerd rond het WK 2006. Tien jaar later zie je wat dat oplevert."

"Het is een perfect geïmplementeerde visie, en daar heeft de voetballerij behoefte aan. De Bundesliga is fantastisch georganiseerd, net als alles in Duitsland eigenlijk. Er is momenteel geen betere competitie. Toch zijn er twee tekortkomingen: de buitenlandse marketing en het gebrek aan professionalisme bij de technisch directeuren. Het zijn echte amateurs daar, iets anders kan ik er niet van maken."

"Sommigen vragen 'Mino wie?' zodra ik bel. Met alle respect, maar een technisch directeur die Mino Raiola niet kent, kan beter op zoek naar een andere baan. Er zijn een paar uitzonderingen zoals Watzke bij Dortmund, Rummenigge bij Bayern en Kreuzer in Hamburg. Zij zijn erg professioneel, hebben de expertise en de integriteit. Maar de meesten in Duitsland niet."