Guardiola: Ben nu optimistischer dan voorafgaand aan dit duel
Bayern-coach ziet kansen voor bereiken finale

Guardiola: "Ben nu optimistischer dan voorafgaand aan dit duel"

23-04-2014 23:49

Bayern München verloor woensdagavond terecht met 1-0 van Real Madrid in de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League. Toch was Josep Guardiola, coach van de Duitsers, na afloop opvallend positief.

"Ik ben nu optimistischer gestemd dan dat ik was voorafgaand aan deze wedstrijd", sprak Guardiola na afloop tegenover de Duitse televisie. "We hebben er alles aan gedaan om te winnen maar je kan altijd verliezen als je tegen zulke geweldige spelers speelt. We hebben vandaag op een respectabele manier verloren."

Real Madrid won door een perfect uitgevoerde counter en dat kwam niet als een verrassing voor Guardiola. "Zij hebben ontzettend veel snelheid in de ploeg en zijn de beste counterploeg ter wereld. De wedstrijd verliep precies zoals zij dat wilden. De bal ging snel rond, er was veel balverlies en een lang veld. In dat soort voetbal zijn zij beter."

Guardiola kijkt met vertrouwen uit naar de return in München. "In München gaan we alles geven om te winnen. We spelen tegen een ploeg met de meest ervaren spelers ter wereld. We hebben het goed gedaan, maar het resultaat is niet goed. Volgende week moeten we het in de Allianz Arena zien om te draaien. Ik ben trots op mijn ploeg. We hebben goed gespeeld tegen één van de beste ploegen ter wereld. Hopelijk kunnen we ons nog verbeteren in de tweede wedstrijd."