Captain Roda JC zoekt naar ontsnapping: Degradatie afwenden kan heroïsch zijn
Fledderus: "De druk is groot en ligt volledig op onze schouders"

Captain Roda JC zoekt naar ontsnapping: "Degradatie afwenden kan heroïsch zijn"

25-04-2014 11:27

Roda JC Kerkrade heeft nog maar twee duels om van de laatste plaats in de Eredivisie af te komen en dus is de druk immens in Zuid-Limburg. Aanvoerder Mark-Jan Fledderus voelt dat en hoopt tegelijkertijd dat hij en zijn ploeggenoten dat om kunnen zetten naar positieve energie.

"De druk is groot en ligt volledig op onze schouders", beseft Fledderus in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wij weten ook dat deze club al 41 jaar onafgebroken in de Eredivisie speelt en willen er alles aan doen om daar 42 van te maken."

Twee weken geleden ging een lankmoedig Roda JC met 3-0 onderuit bij FC Twente. Fledderus: "Na die deceptie had ik liever snel weer gespeeld, om het nare gevoel weg te poetsen. Aan de andere kant hebben we nu genoeg tijd om ons op te lappen. We doen veel scherpe partijtjes van vijf tegen vijf. Veel scoren om het lekkere gevoel weer te krijgen."

"Degradatie afwenden kan heroïsch zijn"
Dat er spanning op de spelers staat is normaal. Fledderus zoekt naar de manier om dat om te zetten in positieve energie. "Onder druk presteren is ook één van de redenen waarom sport zo mooi is en waarom je sportman bent", meent de captain, vorig jaar nog beslissend in de nacompetitie.

"Ik probeer het als een uitdaging te zien", vervolgt Fledderus. "Natuurlijk speel je liever voor het kampioenschap of Europees voetbal, maar degradatie afwenden kan heroïsch zijn. Als we er in slagen Roda JC in de Eredivisie te houden, is het hier alsnog feest."

Programma
Met nog twee duels te gaan kan Roda JC zich niet meer volledig veilig spelen. De achterstand op de vijftiende plaats van NAC Breda is al acht punten. NEC, dat zeventiende staat, heeft echter ook al drie punten meer vergaard. Roda JC speelt nog tegen FC Groningen (thuis) en Go Ahead Eagles (uit), NEC neemt het op tegen FC Twente (thuis) en Ajax (uit).