Ik zit daar op m'n 31e niet meer op te wachten nu ik aan de Eredivisie geroken heb
Duits: "Acht jaar in de Jupiler League gespeeld en dat is naar mijn idee wel genoeg geweest"

"Ik zit daar op m'n 31e niet meer op te wachten nu ik aan de Eredivisie geroken heb"

25-04-2014 11:36

Sander Duits speelde in zijn loopbaan al zes seizoenen in de Jupiler League. Sinds 2011 mag hij bij RKC Waalwijk ruiken aan de Eredivisie. Voetballen op het hoogste niveau is verslavend. Duits wil dan ook koste wat kost een terugkeer naar de Jupiler League vermijden.

Met RKC knokt de middenvelder in de laatste twee Eredivisie-duels tegen rechtstreekse degradatie. Als geen ander weet Duits waar hij en zijn medespelers voor vechten. Degraderen naar de Jupiler League, Duits kan er soms de slaap niet van vatten. "Ja, daar schrik ik nog wel eens wakker van. Ik heb acht jaar in de Jupiler League gespeeld en dat is naar mijn idee wel genoeg geweest", zegt Duits in gesprek met de NOS.

"Ik zit daar op m'n 31ste niet meer op te wachten nu ik aan de Eredivisie geroken heb. Ik raad het al mijn medespelers af." Komende zondag kan RKC goede zaken doen op bezoek bij NAC Breda. Ook de club uit Breda heeft zo zijn degradatiezorgen. Negen wedstrijden op rij werd er niet gewonnen door de ploeg van trainer Nebosja Gudelj. De druk ligt dan ook voornamelijk bij NAC, vindt Duits.

"Zij móeten erin blijven. Bij ons zit er zesduizend man op de tribune, bij NAC bijna twintigduizend. Wij hebben alleen maar iets te winnen, zij iets te verliezen. Er staat veel op het spel. Wij kunnen er nog rechtstreeks uit, maar we kunnen ons ook nog rechtstreeks handhaven. Als die kans er is, moet je daar vol voor gaan. Wij zullen alles aangrijpen om de overwinning te pakken", citeert de NOS Duits op de website van de omroep.