'Feyenoord ontvangt 8,5 miljoen euro en rondt eerste transfer af'
FC Porto helpt Rotterdamse club uit de schulden

'Feyenoord ontvangt 8,5 miljoen euro en rondt eerste transfer af'

28-06-2014 08:10
15

Bruno Martins Indi is op weg naar FC Porto. Volgens De Telegraaf is de transfer van de Feyenoord-verdediger rond. De Rotterdammers ontvangen naar verluidt 8,5 miljoen euro voor het vertrek van de WK-ganger.

De 22-jarige Martins Indi werd al even met Porto in verband gebracht, maar daarna werd ook gemeld dat hij een voorkeur zou hebben voor een andere competitie. Manchester United en zelfs FC Barcelona werden genoemd, maar Porto lijkt nu dus alsnog aan het langste eind te trekken.

De Portugese topclub heeft de afgelopen week zware onderhandelingen gevoerd met de leiding van Feyenoord, die uiteindelijk akkoord is gegaan met een bedrag van 8,5 miljoen euro. Die transfersom helpt de club in één keer uit de schulden. Bovendien kan Feyenoord het vertrek van BMI intern opvangen.  Terence Kongolo (20), Miquel Nelom (23) en de jonge Lucas Woudenberg (20) kunnen op links of in het centrum uit de voeten.

Martins Indi lijkt zodoende de eerste Feyenoorder te worden die deze zomer een grote klapper maakt. Graziano Pellè zou weleens de volgende kunnen worden, Southampton heeft zich inmiddels officieel voor de spits gemeld. Daarnaast worden vooral Stefan de Vrij en Daryl Janmaat met de nodige clubs in verband gebracht.