Servische belofte van Ajax naar Friesland; Willem II huurt 'groot talent' Sporkslede
Amsterdammers laten twee spelers op huurbasis vertrekken

Servische belofte van Ajax naar Friesland; Willem II huurt 'groot talent' Sporkslede

11-07-2014 16:05
2

SC Cambuur heeft komend seizoen de beschikking over Dejan Meleg. De negentienjarige aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van landskampioen Ajax. Dat maken beide clubs vrijdag bekend.

De jeugdinternational van Servië staat sinds afgelopen seizoen onder contract in Amsterdam. Namens de landskampioen kwam de aanvaller uit in de Jupiler League in het shirt van Jong Ajax. In het nieuwe Eredivisie-seizoen mag Meleg zijn kunsten op het hoogste niveau vertonen. De oud-speler van FK Vojvodina vond in zijn eerste voetbaljaar twaalf keer het net namens Jong Ajax.

"Dejan is een jonge, talentvolle voetballer, die nog veel kan groeien en bovendien heel gretig is", zegt Marcel Keizer, technisch directeur van SC Cambuur, op de officiële website van de Friese club. "Daarbij wilde hij ook graag voor SC Cambuur voetballen en kan hij zowel als aanvallende middenvelder en linksbuiten uit de voeten. Kortom een speler waar we veel plezier aan kunnen beleven."

Willem II rondt komst Sporkslede af
Ajax rondde vrijdag ook de verhuur van Fabian Sporkslede aan Willem II af. De twintigjarige verdediger annex middenvelder debuteerde in 2012 in de hoofdmacht van Ajax. Hij mocht in totaal vier keer aantreden in het eerste elftal. Sporkslede is bij Ajax in het bezit van een contract tot de zomer van 2015. Zijn laatste contractjaar in Amsterdam zal hij doorbrengen bij de promovendus uit Tilburg.

"Fabian is een groot talent en we zijn erg blij dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen. Hij kan bij ons als multifunctionele speler een belangrijke schakel zijn", aldus Willem II-trainer Jurgen Streppel op de officiële website van de club uit Noord-Brabant.