Ajacied stelt zichzelf en club hoger doel: Succes maakt hongerig naar meer succes
"Het wordt ook belangrijk om in de Champions League te overwinteren"

Ajacied stelt zichzelf en club hoger doel: "Succes maakt hongerig naar meer succes"

17-07-2014 14:50

Ricardo van Rhijn zette donderdag zijn handtekening onder een nieuw contract bij Ajax. De verdediger ligt nu tot de zomer van 2018 vast in Amsterdam en hoopt op een succesvolle voortzetting van de samenwerking.

"Het hing natuurlijk al een tijdje in de lucht, want het was duidelijk dat we met elkaar verder wilden. Het is fijn dat het nu officieel bevestigd is", zegt Van Rhijn op de officiële website na de ondertekening van zijn nieuwe contract. "Deze contractverlenging is een blijk van heel veel vertrouwen. Een aantal jongens is me al voorgegaan, en samen willen we veel laten zien. Ik maak daar graag deel van uit."

Van Rhijn spreekt van een 'droom die in vervulling gaat'. "Van jongs af aan was ik al Ajax-fan. Toen ik op mijn 11e bij de jeugdopleiding van Ajax kwam ging er al een droom in vervulling. De volgende droom kwam bij mijn debuut in het eerste elftal. En nu dus een nieuwe droom met deze contractverlenging." Van Rhijn heeft zichzelf en Ajax nieuwe, hogere doelen gesteld.

"We willen nog dominanter in de competitie worden. En het wordt ook belangrijk om in de Champions League te overwinteren. De afgelopen jaren hadden we steeds een erg lastige poule, hopelijk kunnen we komend seizoen wel doorstoten", zegt Van Rhijn, die na drie landstitels nog geen voldaan gevoel heeft. "Integendeel. Hoe meer je wint, hoe meer je wilt winnen. Succes maakt hongerig naar meer succes", zegt Van Rhijn op het digitale thuis van Ajax.

Van Rhijn staat momenteel langs de kant met een hamstringblessure. Geduld is een schone zaak, meent de verdediger. "Het gaat goed. Ik doe nu al veel oefeningen met en zonder bal. Maar dat het zo snel goed gaat kan ook een valkuil zijn, ik moet niets forceren want dan krijg ik misschien een terugslag. Maar ik wil er natuurlijk zo snel mogelijk bij zijn. En ondanks dat ik de beginfase van de komende jaargang ga missen, wordt dit voor mij en voor Ajax hopelijk een mooi seizoen."