Ajax bouwt:  Je moet een basis hebben zoals wij in de jaren negentig hadden
"Ik denk dat die basis er nu is en daar omheen moeten de specifieke kwaliteiten komen"

Ajax bouwt: "Je moet een basis hebben zoals wij in de jaren negentig hadden"

17-07-2014 17:55
1

Ajax verlengde donderdag opnieuw met een speler uit de eigen jeugdopleiding. In navolging van verschillende andere spelers uit de A-selectie van de landskampioen zette ook Ricardo van Rhijn zijn handtekening onder een nieuw contract.

Marc Overmars, technisch directeur in Amsterdam, is content. De club legt volgens de oud-voetballer een stevig fundament. "Je moet een basis hebben zoals wij in de jaren negentig hadden", citeert Ajaxshowtime Overmars in gesprek met Ajax TV. "Ik denk dat die basis er nu is en daar omheen moeten de specifieke kwaliteiten komen. De jongens hebben ook allemaal bijgetekend en dat is hartstikke mooi." Voor Van Rhijn had Overmars ook nog enkele persoonlijke woorden over.

"Hij werkt altijd keihard op trainingen en daarbuiten. Hij is bereid om heel veel in zichzelf te investeren en wil het maximale eruit halen. Ik hoop dat hij het niveau van de Champions League-wedstrijden herpakt en dat wekelijks laat zien", aldus Overmars. Eerder sprak ook trainer Frank de Boer al zijn blijdschap uit na het nieuws over Van Rhijn.

"Het is hartstikke goed dat Ricardo in navolging van Davy Klaassen, Joël Veltman en Thulani Serero zijn contract heeft verlengd. Ricardo, Davy en Joël zijn hier in de jeugd begonnen en willen bij elkaar blijven als een soort kern van de selectie. Dat is heel belangrijk voor Ajax. Zij bewaken de cultuur, weten zowel binnen als buiten het veld hoe een Ajacied zich moet gedragen. Dat kunnen zij weer overbrengen op de nieuwelingen", zei De Boer op de officiële website.