Ajax op de transfermarkt: zeven mogelijke versterkingen op een rij
Amsterdammers halen mogelijk vervangers voor Vermeer en Sigthorsson

Ajax op de transfermarkt: zeven mogelijke versterkingen op een rij

21-07-2014 07:00
14

De transfermarkt is in volle gang. Bij Ajax hebben ze al vroeg zaken gedaan met het halen van Nick Viergever, Arkadiusz Milik, Robert Muric en Richairo Zivkovic. Toch lijkt het nog niet gedaan met de transferactiviteit in Amsterdam.

Van Kenneth Vermeer en Kolbeinn Sigthórsson wordt verwacht dat ze voor het einde van de transferperiode een nieuwe club hebben gevonden, terwijl ook Niklas Moisander open staat voor een buitenlands avontuur. Daarnaast is het afwachten of Daley Blind na een uitstekend WK te behouden is voor Ajax. In de zoektocht naar vervangers stellen we een lijstje op met mogelijke kandidaten!

Diederik Boer (PEC Zwolle)
Als Vermeer vertrekt, wil Ajax een ervaren sluitpost halen. Iemand die zich verzoent met een rol als tweede keeper. Diederik Boer kan zo iemand zijn. Ook omdat hij volgens Frank de Boer bij PEC Zwolle hetzelfde type spel speelt dat Ajax hanteert. Boer loopt al bijna twintig jaar rond bij PEC, maar wil naar eigen zeggen nog één keer bij een topclub terecht komen.

Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)
De 33-jarige Ten Rouwelaar begint aan zijn achtste seizoen bij NAC Breda en is door de jaren heen betrouwbaar gebleken. Niet direct een naam die je associeert met Ajax, maar als de Amsterdammers ervaring achter Jasper Cillessen zoeken, zal de optie Ten Rouwelaar ongetwijfeld ter tafel komen.

Gino Coutinho (transfervrij)
Na zes seizoenen ADO Den Haag is het voor Coutinho tijd voor iets anders. De 31-jarige Bosschenaar heeft ervaring en is gratis. Gezien de reputatie van Marc Overmars, die Marc Netto wordt genoemd, is Coutinho wellicht een realistische naam in dit rijtje.

Bas Dost (VfL Wolfsburg)
Dan de spitspositie. Dat Bas Dost vertrekt uit Duitsland staat vast en Feyenoord lijkt - of leek - de beste papieren voor hem te hebben. Toch heeft Ajax in het verleden ook interesse getoond. Als Sigthórsson verkocht is en Dost heeft nog geen nieuwe club, zal hij ongetwijfeld ter sprake komen.

Rafael van der Vaart (Hamburger SV)
Misschien wel de droomversterking van Ajax. Van der Vaart is bekend met de club en kan in de Eredivisie waarschijnlijk nog makkelijk meekomen. Hij zal geen vijftig wedstrijden per seizoen aankunnen. Dat is ook niet erg. Op die manier komen de jongere Milik en Zivkovic ook aan voldoende speeltijd. Volgens De Boer kan Van der Vaart het ideale aanspeelpunt in de Ajax-aanval zijn.

Ricky van Wolfswinkel (Norwich City)
Bij Norwich City kende Van Wolfswinkel een rampseizoen; 25 wedstrijden, één doelpunt. Als hij voor een relatief laag bedrag mag vertrekken, kan hij voor Nederlandse clubs interessant worden. Net als Luuk de Jong en Bas Dost is hij toe aan speeltijd én doelpunten.

Filip Djuricic (Benfica)
Sloeg vorig jaar een aanbod van Ajax af omdat hij twijfels had over zijn rol in het Ajax-systeem. Na een jaar bankzitten in Lissabon denkt hij daar misschien anders over. Omdat Ajax met Siem de Jong ook een gevaarlijke middenvelder kwijt is geraakt, zou het nog kunnen dat de club er tóch voor kiest zich in die linie te versterken. Zeker omdat er vorig seizoen regelmatig een gebrek aan creativiteit was.