Ajax-belofte: Als ik de kans krijg blijf ik op de deur kloppen totdat hij breekt
"Hij is mijn grote voorbeeld en ik kijk veel naar zijn filmpjes en wedstrijden"

Ajax-belofte: "Als ik de kans krijg blijf ik op de deur kloppen totdat hij breekt"

21-07-2014 08:29
10

Ajax-aanvaller Anwar El Ghazi hoopt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen een onuitwisbare indruk achter te laten op hoofdtrainer Frank de Boer. De negentienjarige aanvaller krijgt in aanloop naar het nieuwe Eredivisie-seizoen de kans zich te laten zien bij de Amsterdammers.

Tot op heden kan de vleugelaanvaller, die met regelmaat het net weet te vinden, terugkijken op een prima voorbereiding. El Ghazi toont aan - op termijn - de stap naar de A-selectie te kunnen maken. "Ik verwacht helemaal niets en ben al blij dat ik af en toe mag meedoen, maar als ik de kans krijg blijf ik op de deur kloppen totdat hij breekt", zegt de negentienjarige voetballer in gesprek met De Telegraaf.

El Ghazi haalt zijn inspiratie onder meer uit superster Cristiano Ronaldo, aanvaller van Real Madrid. De manier waarop de Portugees zich laat zien op het veld, is iets waar El Ghazi veel van opsteekt. "Hij is mijn grote voorbeeld en ik kijk veel naar zijn filmpjes en wedstrijden. Ik kijk dan specifiek naar zijn looplijnen en positionering voor de goal. Tot nu toe werkt dat goed, al ben en blijf ik Anwar El Ghazi."