De Boer licht Barça in: Blind past bij de club en is klaar voor de stap
"Hij is zeer veelzijdig, net zoals ik was"

De Boer licht Barça in: "Blind past bij de club en is klaar voor de stap"

21-07-2014 17:59
16

Ronald de Boer doet in de Spaanse pers een goed woordje voor Daley Blind. De Ajacied wordt na zijn ijzersterke WK met het Nederlands elftal in de gaten gehouden door FC Barcelona.

De Boer werd maandag door het Spaanse COPE gevraagd naar de kwaliteiten van Blind. "Hij is zeer veelzijdig, net zoals ik was", vertelt de broer van Ajax-trainer Frank de Boer. "Hij kan als linksback, maar ook heel goed als centrale middenvelder uit de voeten. De laatste tweeënhalf jaar is hij enorm gegroeid."

"Op het begin kreeg hij veel kritiek bij Ajax. Nu is hij populair, omdat hij zo hard gevochten heeft", vervolgt De Boer, die regelmatig met zijn broer praat over Ajax-spelers. "Frank is erg blij met Blind. Hij is sterk in zijn kop, honderd procent professional, klaar voor een stap hogerop en hij past bij Barcelona."

De Catalanen zouden denken aan een bod van 22 miljoen voor Blind, die op dit moment toevallig op vakantie is in Barcelona. Zaakwaarnemer Rob Jansen zei vrijdag al dat hij verwacht dat de belangstelling voor Blind, die ook op het lijstje van Manchester United staat, op gang gaat komen.