Met Ajax wist je dat de kans groot was dat je kampioen zou worden
"Die herinneringen waren ook een extra impuls om ja te zeggen"

"Met Ajax wist je dat de kans groot was dat je kampioen zou worden"

22-07-2014 08:38

Dennis van Wijk (KVC Westerlo) en Stanley Menzo moeten op het hoogste niveau in België de Nederlandse eer hoog houden. Menzo, voormalig doelman van Ajax en PSV, begint aan zijn tweede seizoen bij Lierse SK, de club waar hij eerder ook onder de lat stond.

In zijn eerste periode bij Lierse werd in 1997 tot verrassing van iedereen de Belgische landstitel gepakt. "Alles klopte dat jaar", zegt Menzo in De Telegraaf. "We hadden helemaal geen groots elftal. Er waren clubs met beter materiaal. Maar wij waren een eenheid. We wisten wat we aan elkaar hadden en alle kwaliteiten pasten bij elkaar. Bij de supporters is nog veel heimwee naar die tijd."

De ex-goalie is enorm trots op dat kampioenschap. "Met Ajax wist je dat de kans groot was dat je kampioen zou worden, maar met Lierse was die kans veel kleiner. Als je dan prijzen pakt en ook nog eens heel fijn kan leven dan is dat een mooie herinnering. Die herinneringen waren ook een extra impuls om ja te zeggen toen Lierse SK mij een voorstel deed."

"Maar de clubs stonden ook niet in de rij voor mij. Ik wilde per se die stap omhoog maken en dan moet je niet weglopen voor een club, die onderin de middenmoot bengelt", aldus Menzo, die in zijn eerste seizoen met Lierse twaalfde werd. Het avontuur in België volgde op een periode als assistent bij Vitesse. De uitdaging is groot, maar Menzo geniet. "Het geeft een goed gevoel om weer eindverantwoordelijkheid te dragen. Het is een goede stap geweest voor mij. Ik was hier echt weer aan toe."