Manchester United liefst 250 miljoen euro meer waard door komst Van Gaal
Manager is zijn salaris al meer dan waard

Manchester United liefst 250 miljoen euro meer waard door komst Van Gaal

23-07-2014 17:53
7

Er zijn in elk geval al een paar mensen heel blij met de komst van Louis van Gaal. Door de aanstelling van de trainer en het succes van Oranje op het WK in Brazilië is het aandeel van Manchester United flink gestegen.

Beleggers zien in Van Gaal de grote verlosser, blijkt uit de koers van het aandeel van de Engelse topclub. Sinds de start van het succesvolle avontuur van Oranje, werd Van Gaals nieuwe club Manchester United liefst 250 miljoen euro meer waard op de beurs. De totale koersstijging bedraagt meer dan twaalf procent, berekende De Telegraaf.

Vooral de grootaandeelhouders van Man Utd, de familie Glazer, profiteert van de enorme koersstijging. Vreemd is het dan ook niet dat de club reeds liet weten dat er geld genoeg is voor nieuwe aankopen. Van Gaal, die acht miljoen euro per jaar opstrijkt, mag zelfs het transferrecord breken. "Natuurlijk zijn wij als club in staat om dat soort bedragen te betalen. En nee, de club is niet bang om zoveel geld uit te geven", zei vice-voorzitter Ed Woodward woensdag.