'Nieuw contract ligt klaar voor 34-jarig Liverpool-icoon: 190.000 euro per week'
"Ik weet dat Steven ook na dit seizoen kan blijven spelen. Dat heb ik altijd gezegd"

'Nieuw contract ligt klaar voor 34-jarig Liverpool-icoon: 190.000 euro per week'

25-07-2014 11:06
10

Liverpool hoopt het contract van aanvoerder en clubicoon Steven Gerrard op korte termijn met een jaar te verlengen. De 34-jarige middenvelder staat voor zijn laatste contractjaar in Liverpool, de club hoopt daar snel een jaar aan toe te voegen. Gerrard besloot onlangs een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten en legt zich volledig toe op zijn club.

"Ik ben heel blij dat Steven zich nu toelegt op Liverpool en ik weet zeker dat zijn contractsituatie iets is waar we naar zullen kijken", zegt trainer Brendan Rodgers in The Liverpool Echo. "Hij verkeert in uitstekende conditie en ik weet zeker dat dit iets is dat op een bepaald moment zal gebeuren. Ik weet zeker dat Steven zelf wil dat dit wordt opgelost. Je wilt nooit spelers van wie het einde van het contract in zicht is te lang laten wachten. Er is deze zomer veel gebeurd bij de club. Het is iets wat zal worden opgelost, daar ben ik zeker van."

Gerrard, met 669 officiële optredens als speler de nummer drie aller tijden van Liverpool, bloeide afgelopen seizoen op in zijn nieuwe rol al spelmaker. In tegenstelling tot eerdere seizoenen speelde Gerrard dieper dan hij gewend was. Met dertien treffers speelde Gerrard een belangrijke rol bij het behalen van de tweede plek in de Premier League van The Reds. Het huidige contract van Gerrard loopt tot en met de zomer van 2015, maar volgens Rodgers is de 34-jarige middenvelder voorlopig nog niet versleten.

Liverpool wil de verbintenis van Gerrard met een jaar verlengen tot de zomer van 2016. De aanvoerder kan rekenen op een week salaris van 190.000 euro. "Ik weet dat Steven ook na dit seizoen kan blijven spelen. Dat heb ik altijd gezegd. Nu heeft hij geen internationale wedstrijden meer en zal hij die frisheid behouden. Ik denk dat dit iets is waar de club naar zal gaan kijken", aldus Rodgers.