Jones vertrouwt op Van Gaal: Als hij dat gelooft, dan geloven wij daar ook in
Verandering van aanpak: "Het is een leerproces, maar we raken er wel aan gewend"

Jones vertrouwt op Van Gaal: "Als hij dat gelooft, dan geloven wij daar ook in"

25-07-2014 11:56

Louis van Gaal heeft in de korte tijd dat hij Manchester United onder zijn hoede heeft voor een verandering van aanpak gezorgd. Verdediger Phil Jones maakte deze week kennis met een voor hem volledig nieuw systeem en staat achter de keuze van de nieuwe manager.

Van Gaal liet zijn ploeg tegen Los Angeles Galaxy in een 3-5-2-formatie spelen, met daarin drie centrale verdedigers en twee 'wing-backs'. Het was niet zonder resultaat, want de Amerikanen werden met 7-0 verpulverd. "Dit is de eerste keer dat ik met drie verdedigers gespeeld heb. Dat is waar de baas in gelooft. Als hij dat gelooft, dan geloven wij daar ook in", vertelde Jones aan Sky Sports.

"We speelden met Luke Shaw en Antonio Valencia als vleugelverdedigers en het werkte", vervolgde de Engels international, die gewend was om met vier verdedigers op lijn te spelen. "Het is een leerproces, maar we raken er wel aan gewend. Elke dag worden we beter en we zullen klaar zijn voor de start van het seizoen. Ik denk niet dat het moeilijk is om je daaraan aan te passen."