'Feyenoord stemt in met verhoogd bod; De Vrij voor vijf jaar naar Rome'
Oranje-international wordt binnen 48 uur medisch gekeurd

'Feyenoord stemt in met verhoogd bod; De Vrij voor vijf jaar naar Rome'

28-07-2014 07:00
16

Stefan de Vrij vertrekt bij Feyenoord. De Oranje-international maakt de overstap naar SS Lazio. Dat meldt De Telegraaf maandag.

De 22-jarige De Vrij kost de Italiaanse club 8,5 miljoen euro. De verdediger tekent een vijfjarig contract in Rome, waar hij binnen twee dagen medisch gekeurd zal worden. Vervolgens zet hij zijn handtekening onder de verbintenis bij de club, die hem al maanden op de voet volgt. Lazio eindigde afgelopen seizoen op een negende plek in de Serie A. De Vrij wordt na Jaap Stam en Aron Winter de derde Nederlander bij de club uit Rome.

Het vertrek van De Vrij houdt in dat de Feyenoord-defensie die zo succesvol was tijdens het WK in Brazilië (De Vrij, Daryl Janmaat en Bruno Martins Indi) in zijn geheel vertrokken is uit Rotterdam. SS Lazio, dat al een poosje met Feyenoord in gesprek was over de transfer van De Vrij, besloot zijn bod op flink te verhogen. Daardoor komt de transfersom voor De Vrij in de buurt van het bedrag dat Feyenoord in het hoofd had.

De Vrij genoot zijn opleiding bij Feyenoord. Bij de club uit Rotterdam is de beste verdediger van het WK in Brazilië in het bezit van een aflopend contract. De verbintenis van de 22-jarige voetballer loopt nog door tot de zomer van 2015.