Mooi contractnieuws voor Feyenoord: Ik zie dit als een mooie beloning
Verdediger langer in De Kuip

Mooi contractnieuws voor Feyenoord: "Ik zie dit als een mooie beloning"

28-07-2014 15:26
8

Feyenoord kan ook de komende seizoenen over Terence Kongolo beschikken. De twintigjarige verdediger verlengde maandag zijn contract in De Kuip tot medio 2017. Dat meldt Feyenoord.

Het oude contract liep volgend jaar af. "Ik heb er veel vertrouwen in dat ik me bij Feyenoord nog door kan ontwikkelen", reageert een blije Kongolo op de clubsite. "Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie is dit een bijzonder moment. Zij hebben de afgelopen jaren ontzettend veel voor mij betekend. Ik zie dit contract als een mooie beloning. Ik heb er een heel goed gevoel over dat ik ook de komende jaren bij Feyenoord onder contract sta."

"Ik heb nog niet heel veel wedstrijden in het eerste elftal en in de Eredivisie achter mijn naam. Daarom denk ik dat het voor mijn ontwikkeling beter is als ik eerst nog een tijd bij Feyenoord speel. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik me bij deze club nog verder kan ontwikkelen", aldus Kongolo, die deel uitmaakte van de WK-selectie van het Nederlands elftal.

Technisch directeur Martin van Geel is uiteraard blij dat Feyenoord het verdedigende talent langer bindt. "Het was een lang proces, dat tot tevredenheid van beide partijen is uitgemond in een nieuw contract van drie jaar. Terence is een fantastische speler met veel potentie. In mijn ogen neemt hij een verstandige beslissing door langer bij Feyenoord te blijven. Hij krijgt bij ons alle ruimte om zich verder te ontwikkelen."

"Vorig jaar heeft hij zich op uitstekende wijze bewezen, nu breekt er een nieuwe fase aan waarin er meer van hem verwacht wordt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Terence kan uitgroeien tot een nog belangrijkere speler voor dit Feyenoord", besluit Van Geel.