Van Gaal geeft tikje aan Moyes: De selectie was kapot, denk ik
Oefenmeester niet te spreken over balans

Van Gaal geeft tikje aan Moyes: "De selectie was kapot, denk ik"

29-07-2014 07:30

Louis van Gaal vindt niet dat hij onder eenvoudige omstandigheden aan het werk is bij Manchester United. Volgens de oefenmeester trof hij bij zijn komst een gehavende selectie aan.

Dat zegt Van Gaal op een persconferentie in de Verenigde Staten, waar zijn ploeg op trainingskamp is. De stelling dat het makkelijker is om David Moyes op te volgen dan Sir Alex Ferguson gaat er bij Van Gaal niet in. "Nee. Bij Barcelona moest ik Bobby Robson opvolger. Het seizoen daarvoor won hij drie prijzen. Toch volgde ik hem op, maar ik denk ook niet dat dat een probleem is."

Wedden

Meer odds

"Als er succes is, heb je ook een goede selectie. Toen ik bij United aankwam, was de selectie kapot, denk ik. Hij is niet in balans, dat heb ik al gezegd. Het is moeilijker om in een lastige situatie te beginnen dan in een fantastische situatie", aldus Van Gaal, geciteerd door de BBC.

De Nederlandse coach is er nog niet uit wie zijn aanvoerder wordt. "Diegene moet min of meer dezelfde filosofie hebben als ik. Dat is niet makkelijk om te kiezen en daarom heb ik daar tijd voor nodig", aldus Van Gaal, die bij United een 3-4-1-2-systeem heeft ingevoerd. "Ik moest dit systeem wel kiezen vanwege een gebrek aan balans."

Over een aantal weken wordt er in ieder geval actie op de transfermarkt verwacht van United. Van Gaal legt alvast uit wat zijn transfertactiek is. "Ik koop niet om het kopen. Ik koop spelers om mijn selectie te verbeteren."