Blunderende Mathijsen door het stof: Ik ben verantwoordelijk
Mandekker twee keer in de fout tegen Besiktas

Blunderende Mathijsen door het stof: "Ik ben verantwoordelijk"

30-07-2014 23:53
8

Joris Mathijsen speelde woensdag een zeer ongelukkige hoofdrol bij Feyenoord. De verdediger ging bij beide doelpunten van Besiktas in de fout en had daarmee een groot aandeel in de 1-2 nederlaag van de Rotterdammers, die een vervolg in de Champions League zo goed als kunnen vergeten.

Mathijsen wordt met zijn 34 lentes gezien als één van de steunpilaren van Feyenoord, maar stond tegen Besiktas lucht te dekken bij een corner waardoor de Turken de leiding namen. "Ik ben verantwoordelijk voor degene die scoort. Dat mag gewoon niet gebeuren", toonde de routinier zich zelfkritisch. De 0-2 viel na dom balverlies van Mathijsen. "Dat was een opeenstapeling van fouten."

De ervaren verdediger baalde behoorlijk van de kansloze nederlaag in eigen huis, vertelde hij aan FOX Sports. "Je lijkt de controle te hebben, maar dit soort goede ploegen zijn levensgevaarlijk. Ze scoren twee goals uit drie kansen. Ten opzichte van de Nederlandse Eredivisie zijn dit hele sterke teams. Misschien spelen ze niet het spelletje dat wij graag zien, maar ze zijn zo moeilijk te verslaan. Wij onderschatten dit niveau in Nederland."