Feyenoord-cijfers: Mathijsen en Verhoek zeer zwak, Van Beek lichtpuntje
Van zwakke Mathijsen tot redelijke Van Beek

Feyenoord-cijfers: Mathijsen en Verhoek zeer zwak, Van Beek lichtpuntje

31-07-2014 00:15
10

Feyenoord is het Champions League-avontuur tegen Besiktas teleurstellend begonnen. De Rotterdammers verloren in de eigen Kuip met 1-2, waardoor het een loodzware taak wacht in Istanbul. VoetbalPrimeur was aanwezig en maakte een rapport op.

Erwin Mulder - 5,5: Had niet bijster veel te doen, maar maakt vaak een weifelende indruk onder de Feyenoord-lat. Komt soms op vreemde momenten uit zijn doel en leek aan de bal onzeker.

Wedden

Meer odds

Ruben Schaken - 5: Werd door Rutten verrassend rechtsback, maar al snel bleek dat de positie van rechtsbuiten hem beter ligt. Erkende dat zelf ook na afloop. Verdedigend deed Schaken het niet eens heel onbehoorlijk, maar aanvallend liet hij zich weinig gelden. Wellicht had dat ook te maken met de statische Wesley Verhoek, die geen ruimte creëerde voor Schaken.

Sven van Beek - 6,5: Lichtpuntje op een inktzware Rotterdamse avond. Misschien gaat het wat te ver om hem met Stefan de Vrij te vergelijken, maar de jongeling toont rust aan de bal en liet bovendien zien over een geweldige crosspass te beschikken.

Joris Mathijsen - 4: Zeer ongelukkig optreden van de routinier. Leverde veel ballen in en ging bovendien bij beide doelpunten niet vrijuit. Bij de tweede treffer werd de voormalig Oranje-international kinderlijk eenvoudig uitgespeeld bij de zijlijn.

Terence Kongolo - 5,5: Heeft wel eens betere wedstrijden gespeeld, maar kwam verdedigend niet al te vaak in de problemen. Bereikte Boëtius met name in de eerste helft regelmatig met een aantal fraaie steekpasses. Na rust flets.

Jordy Clasie - 6: Zijn vertrekwens zal er na vanavond niet minder om zijn geworden. Te weinig werd Clasie in het spel betrokken door zijn ploeggenoten, die vaak met een lange bal het middenveld oversloegen. Is hij wél in balbezit, dan doet hij er bijna altijd iets goeds mee.

Tonny Vilhena 5,5: De geblokte middenvelder heeft afgelopen zomer duidelijk aan kracht gewonnen en won daardoor veel persoonlijke duels. Leed echter wel onnodig veel balverlies.

Lex Immers: 5: IJverig als altijd, maar in balbezit ging er veel mis. Heeft met Mitchell Te Vrede nog niet de klik die hij vorig seizoen met Graziano Pellè had, maar wellicht heeft dat nog wat tijd nodig.

Wesley Verhoek - 4: Kreeg verrassend een basisplaats van Rutten, maar kon opnieuw geen indruk maken. Sjokt vaak lusteloos over het veld en heeft totaal niet meer de dreiging die hij ooit bij ADO Den Haag had. Wat lijkt dat alweer lang geleden.

Mitchell te Vrede - 5: Benutte feilloos een strafschop, maar daar is alles wel mee gezegd. Kon weinig uitrichten tegen de verdedigers van Besiktas en werd nauwelijks bereikt door zijn ploeggenoten.

Jean-Paul Boëtius - 5: Wil heel graag, maar verslikt zich nog wel eens in zijn eigen acties. Er gaat altijd veel dreiging van Boëtius uit, maar te vaak koos de jongeling voor de verkeerde oplossing. Daardoor een ongelukkige wedstrijd.

Invallers:

Khalid Boulahrouz - 5: Maakte zijn officiële debuut voor Feyenoord, maar zal deze snel willen vergeten. Niet alleen leed de routinier veel balverlies, ook gleed hij op onfortuinlijke wijze de tweede Turkse treffer tegen de touwen.

Elvis Manu - 6: Liet in een klein half uur al meer zien dan Verhoek in een hele wedstrijd. Is zeer balvast en versierde op slimme wijze een strafschop in de slotminuut.

Ben je het eens met deze cijfers of zou jij de spelers anders beoordelen? Laat je mening achter via het reactiesysteem!