Mourinho geeft trap na: Hij was niet erg gemotiveerd om bij ons terug te keren
"Hij wilde de onbetwistbare eerste keuze zijn in de spits en altijd spelen"

Mourinho geeft trap na: "Hij was niet erg gemotiveerd om bij ons terug te keren"

31-07-2014 09:03
3

Romelu Lukaku wordt een grote toekomst voorspeld, maar bij Chelsea was er geen plek meer voor de Belg. De Londenaren verkochten de spits deze week voor liefst 35 miljoen euro aan Everton en José Mourinho legt nu uit waarom.

De 21-jarige Lukaku was de afgelopen twee seizoenen in de Premier League goed voor 32 treffers, maar bij Chelsea kreeg hij geen kans. "Romelu was niet erg gemotiveerd om de concurrentie bij ons aan te gaan", zegt Mourinho nu. "Hij wilde de onbetwistbare eerste keuze zijn in de spits en altijd spelen. Maar bij een grote club als Chelsea kan je een speler zoiets niet beloven. Hij wilde daarom niet echt terug naar Londen."

"Everton kwam op dat moment aanzetten met een serieus bod", vervolgt de Portugees. "Dat is heel belangrijk voor Chelsea, zeker omdat we altijd netjes willen voldoen aan de regels van de 'Financial Fair Play'. We hebben heel wat spelers gekocht, maar met de verkoop van David Luiz (voor vijftig miljoen euro naar PSG, red) en Lukaku heeft Chelsea goede zaken gedaan om de financiën in balans te houden."

Mourinho was in de afgelopen jaren weleens hard voor Lukaku, maar wenst hem desalniettemin het beste. "Het belangrijkste is dat Romelu gelukkig is en dat alles goed verloopt voor hem. Hij is een goede kerel die heel erg bezig is met de organisatie van zijn carrièreplanning. Chelsea en ik wensen hem het allerbeste, want hij verdient zijn geluk."