De Vrij zal vlaggenschip voor Lazio worden, maar ook voor het Italiaanse voetbal
"De Vrij was onze prioritiet. We wilden hem en we hebben het lang geprobeerd"

"De Vrij zal vlaggenschip voor Lazio worden, maar ook voor het Italiaanse voetbal"

31-07-2014 12:48
1

De transfer van Stefan de Vrij van Feyenoord naar SS Lazio lijdt geen enkele twijfel meer. De Italiaanse middenmoter presenteerde de verdediger donderdag, tezamen met middenvelder Marco Parolo van Parma.

Het transferbeleid van Lazio kwam recent onder vuur te liggen, toen de club de komst van verdediger Davide Astori (naar AS Roma) niet kon afronden. "Wij weten wat we willen doen", reageerde president Claudio Lotito donderdag. "We hebben doelen die we nastreven en realiseren. Ons eerste doel was de defensie versterken met twee aanwinsten."

"De Vrij was onze prioriteit. We wilden hem en we hebben het lang geprobeerd. Uiteindelijk slaagden we erin hem naar Lazio te halen", vervolgde Lotito. "Dit is een speler met een geweldig potentieel, waar veel ruimte voor verbetering is. Het is geen toeval dat hij gekozen werd als beste verdediger van het WK. Hij heeft ons laten zien professioneel en correct te zijn. Hij zal een sleutelfiguur voor ons team worden. Ik hoop dat hij snel kan settelen en een toegevoegde waarde kan worden."

De Vrij is niet de enige verdediger die naar Rome moet komen. Lotito: "We zullen proberen nog meer versterking voor de achterhoede te halen. We werken eraan en zijn er zeker van dat we onze doelen bereiken. De Vrij zal een vlaggenschip voor Lazio worden, maar ook voor het Italiaanse voetbal."

Lazio betaalt naar verluidt circa 8,5 miljoen euro voor De Vrij. Tegelijkertijd haalde het ook middenvelder Marco Parolo op bij Parma. De 29-jarige, zesvoudig Italiaans international kost ongeveer vijf miljoen.