'Van Wolfswinkel tekent snel contract bij nummer vier van Frankrijk'
Aanvaller wordt vrijdag verwacht voor medische keuring

'Van Wolfswinkel tekent snel contract bij nummer vier van Frankrijk'

31-07-2014 22:51
3

Ricky van Wolfswinkel zet zijn loopbaan voort in de Ligue 1. Franse media melden donderdag dat de Nederlandse spits op het punt staat een contract te tekenen bij Saint-Étienne.

De nummer vier van het afgelopen seizoen in Frankrijk neemt de aanvaller over van Norwich City. Van Wolfswinkel degradeerde met The Canaries uit de Premier League. De club staat open voor een vertrek van de oud-aanvaller van FC Utrecht en Vitesse. Van Wolfswinkel is bij Norwich, dat hem vorig jaar overnam van Sporting Portugal, in het bezit van een doorlopende verbintenis.

Een succes werd het verblijf van Van Wolfswinkel in Engeland niet. De 25-jarige aanvaller kwam tot 25 wedstrijden in de Premier League. Scoren lukte Van Wolfswinkel één keer. Norwich City betaalde afgelopen seizoen tien miljoen euro voor de aanvaller, Saint-Etienne is inmiddels dicht bij een akkoord zijn met de club over de huur van Van Wolfswinkel. De aanvaller zelf is er al uit met de Europa League-deelnemer.

Van Wolfswinkel volgt bij Saint-Etienne Brandão op. De Franse club liet de 34-jarige aanvaller uit Brazilië donderdag vertrekken naar Bastia. Van Wolfswinkel wordt vrijdag in Frankrijk verwacht voor de medische keuring.