Ajax-talent moet na twee jaar doorbreken: Ik voel meer zelfvertrouwen
"Als ik een pass geef meteen verder bewegen, de tegenstander verrassen met mijn snelheid"

Ajax-talent moet na twee jaar doorbreken: "Ik voel meer zelfvertrouwen"

01-08-2014 13:11
7

Lucas Andersen is naar eigen zeggen geen twijfelaar meer. Voor het talent van Ajax is het komend seizoen zaak om echt door te breken in de hoofdmacht. "Ik voel dat ik in alles op een hoger niveau zit."

De negentienjarige Deen loopt al bijna twee jaar rond bij Ajax, maar van een echte doorbraak is nog geen sprake. In de voorgaande twee seizoenen speelde hij in totaal zeventien wedstrijden met het eerste, voornamelijk als invaller. Het afgelopen seizoen kwam de middenvelder tevens tot achttien wedstrijden in Jong Ajax.

Na wedstrijden in de Jupiler League was er vaak twijfel te zien bij Andersen, maar dat is voorbij. "Ik heb veel extra werk verricht aan het einde van vorig seizoen en in de vakantie. Veel gerend, krachttraining gedaan. Dat betaalt zich nu uit. Ik voel dat ik in alles op een hoger niveau zit. Daardoor voel ik meer zelfvertrouwen", vertelt hij aan Ajax Life.

Ajax-trainer Frank de Boer wil graag dat Andersen gebruik maakt van zijn sprint, omdat het talent één van de snelste spelers in de selectie is. "Ik moet meer power genereren. Als ik een pass geef meteen verder bewegen, de tegenstander verrassen met mijn snelheid", doet Andersen uit de doeken.