Cillessen van Oranje naar Jong Ajax: Ik heb het niet mooier gemaakt dan het is
"Ik heb de knop omgedraaid en volgens mij ging het best aardig"

Cillessen van Oranje naar Jong Ajax: "Ik heb het niet mooier gemaakt dan het is"

11-08-2014 23:26
11

Jasper Cillessen heeft zijn eerste minuten van het nieuwe seizoen gemaakt. Dat deed de eerste keeper van Ajax niet in de hoofdmacht, maar in het shirt van Jong Ajax.

Met de Amsterdamse beloften was Cillessen maandag in de Jupiler League met 3-0 te sterk voor SC Telstar. Even omschakelen was het wel van de Argentijnse en Braziliaanse topspitsen naar de aanvallers van Telstar. "Je moet gewoon de ballen tegenhouden. Ook zij proberen bij mij te scoren en dat is ook hun niet gelukt. Ik heb de knop omgedraaid en volgens mij ging het best aardig. Ik heb het niet mooier gemaakt dan het is", zegt Cillessen, die tegen de club uit Velsen de nul wist te houden, in gesprek met FOX Sports.

Cillessen kreeg na het WK enkele weken vakantie en keerde pas onlangs terug in Amsterdam. In de eerste twee officiële wedstrijden van het seizoen, de strijd om de Johan Cruijff Schaal en het Eredivisie-duel met Vitesse, nam Kenneth Vermeer plaats onder de Ajax-lat. De tweede doelman werd afgelopen seizoen verdrongen door Cillessen, die komend weekend tegen AZ hoopt zijn vertrouwde stek in het eerste weer in te nemen. "Dat hoop ik. Dat is wel de bedoeling, maar dat is aan de trainer", aldus Cillessen.