Ajax moet voor financiële meevaller hopen op topfitte Vermaelen
Amsterdammers kunnen cashen bij CL-winst Barça

Ajax moet voor financiële meevaller hopen op topfitte Vermaelen

14-08-2014 11:08
1

Ajax moet in het kader van de financiën hopen dat Thomas Vermaelen veel gaat spelen bij zijn nieuwe club FC Barcelona. Dan strijken de Amsterdammers namelijk een vergoeding op.

Vermaelen zette zijn carrière onlangs voort bij FC Barcelona. Die club kocht de Belgisch international voor tien miljoen euro van Arsenal, dat in de toekomst nog eens negen miljoen euro tegemoet kan zijn aan bonussen. Als de bonussen daadwerkelijk worden uitgekeerd, profiteert Ajax mee.

Dat bevestigen de KNVB en voetbaladvocaat Christian Visser tegenover Ajax Life. Wanneer Vermaelen een bepaald aantal wedstrijden voor de Catalanen speelt, ontvangt Arsenal vijf miljoen euro. Daar komt nog eens 3,8 miljoen euro bij als de club van trainer Luis Enrique de Champions Leauge wint. De bonussen zijn onderdeel van de transfersom en worden verdeeld onder de clubs die Vermaelen hebben opgeleid.

Ajax heeft sowieso recht op een opleidingsvergoeding van 3,5 procent. Op basis van de transfersom van tien miljoen euro komt dit neer op drieënhalf ton. Mocht Vermaelen er in slagen genoeg wedstrijden te spelen en de Champions League te winnen, dan kan dat bedrag voor Ajax verdubbelen, weet Ajax Life.