Belangrijke pion in Ajax-elftal kan nieuw contract tekenen in Amsterdam
"We hebben de intentie om zijn tot de zomer van 2015 lopende contract open te breken en te verlengen"

Belangrijke pion in Ajax-elftal kan nieuw contract tekenen in Amsterdam

18-08-2014 07:09
11

In de eerste twee wedstrijden van het seizoen scoorde Lasse Schöne drie keer en leverde hij drie assists. Net als vorig seizoen toont de Deen zijn waarde voor Ajax, waar hij onder trainer Frank de Boer bijna altijd zeker is van een basisplaats. De Amsterdammers willen het in 2015 aflopende contract nu gaan verlengen.

"We hebben de intentie om zijn tot de zomer van 2015 lopende contract open te breken en te verlengen", zegt Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij de regerend landskampioen, in De Telegraaf. "We nodigen Lasse op korte termijn uit om te vragen hoe hij zijn voetbaltoekomst ziet."

Schöne is in het bezit van een contract dat loopt tot het einde van het huidige seizoen, in de zomer van 2015 is de Scandinaviër transfervrij. De 28-jarige Schöne kwam in de zomer van 2012 transfervrij over van NEC naar Ajax, eerder was hij actief voor De Graafschap en sc Heerenveen.

In dienst van de club die de afgelopen vier seizoenen kampioen van Nederland werd speelde hij in zijn eerste seizoen 44 officiële wedstrijden, daarin was hij goed voor acht treffers en tien assists, afgelopen jaargang kwam hij tot veertien treffers en tien assists in 42 wedstrijden.