Oude WK-ganger blijft ook onder Hiddink beschikbaar voor Oranje
De 23 van Van Gaal gaan door voor volgende termijn

Oude WK-ganger blijft ook onder Hiddink beschikbaar voor Oranje

20-08-2014 07:29
5

Dirk Kuyt wilde vlak van het WK nog geen beslissing nemen over zijn toekomst als international, maar inmiddels heeft hij dat wel gedaan. De 34-jarige aanvaller blijft ook onder Guus Hiddink beschikbaar voor het Nederlands elftal.

Het Algemeen Dagblad meldt woensdag dat alle 23 WK-gangers doorgaan voor een volgende termijn. De drie keepers en twintig spelers blijven zodoende beschikbaar voor de naderende kwalificatiereeks voor het EK van 2016.

Dat betekent dat ook de 34-jarige Kuyt kan worden opgenomen in de eerste voorselectie die Hiddink woensdag bekendmaakt. De routinier speelde in Brazilië een onverwachte hoofdrol als gelegenheidsback. Hij kwam uiteindelijk tot vijf optredens, allemaal als basisspeler. Alleen in de eerste twee duels tegen Spanje en Australië stond Kuyt niet op het veld.

Nederland oefent op 4 september in Bari tegen Italië. Vijf dagen later wacht de eerste kwalificatiewedstrijd in en tegen Tsjechië. Hiddink heeft overigens al laten weten dat zijn selectie weinig zal afwijken van de ploeg van Louis van Gaal. Grote verrassingen hoeven woensdag dan ook niet te worden verwacht.