Roda JC kwam net te laat voor Cillessen: 'Wilde het risico aanvankelijk nemen'
Ajax-goalie was situatie in Amsterdam beu

Roda JC kwam net te laat voor Cillessen: 'Wilde het risico aanvankelijk nemen'

20-08-2014 16:03
4

Jasper Cillessen stond vorig seizoen op het punt Ajax te verlaten. De sluitpost had van trainer Frank de Boer te horen gekregen dat Kenneth Vermeer opnieuw de voorkeur zou krijgen onder de lat en wilde graag een seizoen verhuurd worden. Onder meer zijn familie hield hem echter tegen.

"Mijn eerste gedachte was dat ik beter verhuurd kon worden. Ik zag het niet zitten nóg een jaar op de bank te zitten. Ik heb twee weken rondgelopen met de vraag wat ik nou aanmoest met mijn situatie. Ik wist het even niet meer. Een verkeerde keuze had grote consequenties voor mijn carrière kunnen hebben", zegt Cillessen, die in het lopende seizoen Vermeer verdrong uit het Ajax-doel, in Voetbal International.

"Toch was ik aanvankelijk bereid dat risico te nemen", doelt hij op een eventuele verhuurperiode. "Ik was bijna weggeweest bij Ajax. Bij Oranje heb ik met keeperstrainer Frans Hoek gesproken. Hij raadde me aan op huurbasis naar een andere club te gaan, om zo de kans op speeltijd en dus op deelname aan het WK te vergroten. Het waren moeilijke afwegingen. Mijn familie en mijn zaakwaarnemers hebben me weerhouden van een vertrek. Zij vonden dat ik voor mijn kans bij Ajax moest blijven vechten", aldus de goalie in de VI.

Roda JC Kerkrade probeerde Cillessen nog voor een jaar los te weken bij Ajax, maar kreeg van de doelman nul op het rekest. "Maar toen had ik al besloten dat ik in elk geval tot de winterstop wilde vechten voor een basisplaats bij Ajax", besluit de Oranje-international.