Miljoenenticket lonkt voor Martins Indi, Van Dijk in onzekerheid
Porto wint eerste duel, Celtic gelijk

20-08-2014 22:34
2

Bruno Martins Indi is met FC Porto dicht bij een plek in de lucratieve groepsfase van de Champions League. De Portugese club, die hem deze zomer inlijfde en hem meteen een basisplaats gaf, won woensdagavond in het noorden van Frankrijk met 1-0 van Lille. De Mexicaan Héctor Herrera maakte het doelpunt na ruim een uur. Het duel stond onder leiding van WK-ganger Björn Kuipers.

Martins Indi maakte een goede indruk in de verder geheel Braziliaanse defensie van Porto, inclusief doelman Fabiano. De eerste helft viel wat tegen, na rust domineerde Porto. De zege was dan ook verdiend. Lille, met onder anderen oud-Feyenoorder Salomon Kalou, kwam er zelden aan te pas.

De treffer van Herrera was mede te danken aan invaller Cristian Tello. De Spanjaard, amper een minuut in het veld, gaf zo ongeveer bij zijn eerste actie een gevoelvolle voorzet naar het hoofd van de Colombiaan Jackson Martinez. De Nigeriaanse keeper Vincent Enyeama bracht nog redding op diens kopbal maar sloeg de bal precies voor de voet van Herrera. In blessuretijd voorkwam Maicon de gelijkmaker door zich voor het schot van Nolan Roux te storten.

Celtic
Celtic, in deze fase beland door een blunder van Legia Warschau dat een geschorste speler liet invallen, sloot op bezoek bij NK Maribor in Slovenië ook af op 1-1. De Schotten kwamen al na 6 minuten op voorsprong door Callum McGregor, maar genoten daar slechts kort van. Voor een kwartier was verstreken herstelde Damjan Bohar het evenwicht. Virgil van Dijk speelde bij Celtic de hele wedstrijd.

Overige duels
Zenit Sint-Petersburg deed ook goede zaken in een uitwedstrijd. De Russen versloegen Standard in Luik, eveneens met 1-0. Oleg Sjatov was de matchwinner. Hij scoorde al na ruim een kwartier in Stade Maurice Dufrasne. Hulk deed het voorbereidende werk.

De penningmeester van Bate Borisov was tot de 80e minuut dolgelukkig met de verrichtingen van de Wit-Russen bij Slovan Bratislava. Uiteindelijk mocht hij blij zijn met de 1-1. De Tsjech Tomas Jablonsky werkte de bal vlak voor rust in eigen doel. Robert Vittek hield de hoop van de Slowaken levend met de gelijkmaker.

Aalborg - Apoel Nicosia eindigde eveneens in 1-1. Bij de Denen keek Donny Gorter vanaf de reservebank toe. De returns in de beslissende kwalificatieronde zijn volgende week dinsdag. (ANP)