Winnend Genk presenteert zich zonder Bizot aan McLeish
Doelman al vroeg in seizoen gepasseerd

22-08-2014 23:12

Racing Genk heeft in de vijfde ronde van de Belgische competitie in de eerste klasse zijn puntentotaal verdubbeld. Dat was vrijdagavond te danken aan de zege op AA Gent voor eigen publiek: 3-2. De Georgiër Tornike Okriasjvili maakte de winnende treffer halverwege de tweede helft.

De thuisclub kwam met 2-0 voor door goals van oud-Feyenoorder Sekou Cissé en Petit-Pelé Mboyo. Thomas Buffel, in een grijs verleden ook in Rotterdam actief, was beide malen de aangever. Brecht Dejaegere en Danijel Milicevic maakten nog voor rust gelijk.

Bij Genk genoot de Hongaar Lászlo Köteles als doelman de voorkeur boven Marco Bizot, die deze zomer als eerste keeper werd overgenomen van FC Groningen. Voor medekoploper Gent was het de eerste nederlaag van het seizoen.

De nieuwe trainer van Genk, Alex McLeish, bekeek het duel vanaf de tribune. De Schotse succescoach wordt later dit weekend officieel gepresenteerd bij de Belgische topclub.