Van Gaal blaast Man Utd-coryfee compleet omver: Daar stond ik dan

Van Gaal blaast Man Utd-coryfee compleet omver: "Daar stond ik dan"

23-08-2014 12:19
5

Gary Neville kreeg afgelopen week een unieke kans om 45 minuten om tafel te gaan met Louis van Gaal. Als columnist van The Telegraph mocht de ex-voetballer de nieuwe manager van Manchester United uitgebreid interviewen, maar van een normaal vraaggesprek was geen sprake.

Neville, die jarenlang het shirt van Manchester United droeg, moest na het interview bekennen dat hij compleet omver was geblazen door Van Gaal. "Daar stond ik dan met een noteblok met allemaal vragen", vertelt hij in de Engelse krant. "Het plan dat ik had uitgewerkt, kon echter al snel de prullenbak in. Het was me al snel duidelijk dat er maar één iemand was die dit gesprek zou gaan leiden. En dat was ik niet. Deze man laat zich simpelweg niet in een hoek drukken."

De 39-jarige Engelsman merkte al vroeg dat de 'imposante' Van Gaal hem uitdaagde. "Hij zei: Ik heb een noteblok voor jou. Ik laat het ook altijd aan mijn spelers zien. Kun jij het systeem dat we nu met Manchester United spelen uittekenen? Dat kan jij wel. Toch?" Neville voelde al snel nattigheid. Hij antwoordde: "Ik kan het proberen, maar je gaat me waarschijnlijk straks vertellen dat ik het verkeerd doe." Van Gaal reageerde daarop op geheel eigen wijze: "Ben jij soms een beetje... verlegen?"

"Het was de eerste keer in dertig jaar dat ik verlegen werd genoemd. Drie kwartier later verliet ik het kantoor, helemaal leeg. Maar ik had wel een inkijkje gekregen in de voetbalfilosofie van Louis van Gaal. Hij vertelde uitgebreid over zijn filosofie en plannen, die zijn gebaseerd op jeugd, de lange termijn en een drie maanden durende studie voor de spelers om ze te leren hoe hij wil werken. Het was fascinerend", aldus Neville.