'Stilte voor de storm' bij Ajax-goalie Vermeer: Het is afwachten
Zaakwaarnemer Haatrecht: "Eigenlijk kan ik er niets over zeggen"

'Stilte voor de storm' bij Ajax-goalie Vermeer: "Het is afwachten"

27-08-2014 08:30
18

De wens van Kenneth Vermeer is duidelijk. De tweede doelman van Ajax hoopt op een transfer naar een andere club. Speeltijd is waar hij naar op zoek is. De transfermarkt is echter nog maar minder dan een week open en het is rustig rondom de goalie. "Het is afwachten."

De meeste clubs zijn voorzien en bovendien ook al begonnen aan het nieuwe seizoen, Vermeer moet dus vrezen voor een nieuw seizoen als reserve. "Er bestaat de uitdrukking 'stilte voor de storm, maar eigenlijk kan ik er niets over zeggen", aldus zaakwaarnemer Winny Haatrecht in het Algemeen Dagblad.

De 28-jarige Vermeer stond maandagavond onder de lat bij Jong Ajax, dat met 3-2 verloor van Achilles '29. Niet het niveau waarop de doelman wil acteren. "Het is afwachten. Ik wil graag spelen voor een mooie club. Maar als er geen club komt, dan blijf ik bij Ajax. Daar focus ik me nu ook op", zei Vermeer al meerdere keren.

Carlo L'ami, keeperstrainer van Ajax, begrijpt er niets van. In zijn ogen is het onbegrijpelijk dat er nog geen grote club heeft aangeklopt in Amsterdam. "Van ons hoeft Kennth niet weg, maar ik begrijp het wel dat hij verder wil kijken." Voor trainer Frank de Boer is het een luxe dat hij de beschikking heeft over twee volwaardige topkeepers van Nederland. Mocht het toch nog tot een transfer komen voor Vermeer, wil Ajax Diederik Boer van PEC Zwolle als vervanger.