Aankoop kan talent uit PSV-elftal verdringen: Ik kijk daar niet zo naar
"Bij een topclub is de concurrentie altijd groot"

Aankoop kan talent uit PSV-elftal verdringen: "Ik kijk daar niet zo naar"

28-08-2014 09:39
11

Jorrit Hendrix heeft bij PSV in de persoon van Andrés Guardado een concurrent moeten verwelkomen. Bang voor de ervaren Mexicaan is het talent echter niet. 

Met spelers als Georginio Wijnaldum, Oscar Hiljemark, Adam Maher, Marcel Ritzmaier, Rai Vloet, Hendrix, Guardado en straks ook Stijn Schaars is er flinke concurrentie voor de drie plekken op het middenveld van PSV. Hendrix maakt zich daar echter geen zorgen om.

"Bij een topclub is de concurrentie altijd groot. Ik kijk daar niet zo naar. Het gaat om mijn eigen prestatie", zegt de negentienjarige jongeling in De Telegraaf. "Het lijkt me ook dat ik veel kan leren van een speler met meer dan honderd interlands als Guardado."

De linkspoot kan ook nog in de verdediging uit de voeten, maar die linie heeft zijn aandacht niet meer. "Ik richt me op het middenveld. Ik denk dat daar mijn kwaliteiten het best tot hun recht komen", aldus Hendrix, die zondag nog de voorkeur kreeg boven Hiljemark. Ook tegen Shakhtyor lijkt hij weer aan de aftrap te verschijnen.