Overmars vaag over toekomst Blind: Het zou zo kunnen dat er vrijdag wat gebeurt
"Het zijn eigenlijk hele rare dagen. Er gebeurt de hele maand niks, tot de laatste week"

Overmars vaag over toekomst Blind: "Het zou zo kunnen dat er vrijdag wat gebeurt"

29-08-2014 00:00
5

De zomerse transfermarkt is nog tot en met maandag geopend. Dat betekent dat het voorlopig nog onrustig blijft in onder meer Amsterdam. Directeur voetbalzaken van Ajax Marc Overmars merkt dat de transfergekte zijn kookpunt begint te bereiken.

Bij Ajax is het na het vertrek van Siem de Jong relatief rustig gebleven. Eén dragende kracht wordt op dit moment in verband gebracht met een laat vertrek uit Amsterdam. Daley Blind siert al weken de sportpagina's van de Engelse boulevardkranten. Manchester United zou twintig miljoen euro willen betalen voor de Oranje-international. Overmars wil in gesprek met de NOS niet ingaan op een mogelijk vertrek van Blind, maar stelt wel dat er nog het een en ander kan gebeuren bij Ajax.

"Het zijn eigenlijk hele rare dagen. Er gebeurt de hele maand niks, tot de laatste week. Het zou zo kunnen dat er morgen (vrijdag, red.) wat gebeurt", zegt Overmars in gesprek met de omroep. De oud-voetballer wil niet specifiek naar het rumoer rondom Blind wijzen en houdt vast aan de stellingname van Ajax. "In principe hebben wij gezegd: we hebben een heel sterk team. Ik denk zelfs beter dan de laatste jaren. Ons doel is eigenlijk om het team een beetje bij elkaar te houden. Dus wij willen Daley ook helemaal niet kwijt. Dan zijn we geslaagd in ons doel."