Real Madrid bereikt akkoord met Bayern München over transfer Xabi Alonso
Spaanse middenvelder kiest voor nieuw avontuur buiten geboorteland

Real Madrid bereikt akkoord met Bayern München over transfer Xabi Alonso

29-08-2014 09:17

Real Madrid heeft officieel bekend gemaakt dat het een akkoord heeft bereikt met Bayern München over de transfer van Xabi Alonso. De Spaanse grootmacht heeft vrijdag laten weten dat het de middenvelder naar Duitsland laat gaan. Verdere details over de transfer heeft Real nog niet prijsgegeven.

Donderdag maakte Bayern München al bekend dat het een akkoord had bereikt met de 32-jarige middenvelder, toen was men nog in onderhandeling met Real Madrid. Geruchten dat de Duitse club Xabi Alonso ging huren werden door financieel bestuurder Jan-Christian Dreesen naar het rijk der fabelen verwezen. "Het gaat om een transfer."

Technisch directeur Matthias Sammer liet op het digitale thuis van Der Rekordmeister al blijken verheugd te zijn met de aanstaande komst van Xabi Alonso. "Wij geloven dat dit voor onze selectie noodzakelijk is, om zo te kunnen voldoen aan de behoeften van de fans en de hele club. Dit was een zuiver sportief besluit om onze kwaliteit te verhogen. We zijn dan zeer, zeer goed ingesteld."

De Spanjaard geeft op vrijdagochtend om 11:00 uur een persconferentie, naast hem zit dan onder meer vicepresident Emilio Butragueño.